חמישה טיפים להתמודדות עם פסוריאזיס בציפורניים

נכתב על ידי VickiN בתאריך – 13 דצמבר 2020

בעיות ציפורניים הן שכיחות בקרב אנשים שסובלים מפסוריאזיס ומדלקת מפרקים פסוריאטית. בעיות הציפורניים כוללות גומחות, פיצול, התעבות, התפוררות, התרוממות ואפילו שינוי צבע הציפורן לצהוב. 

מה עוזר להתמודדות עם פסוריאזיס בציפורניים?
את סוגי הפסוריאזיס האחרים אפשר להסתיר מתחת לבגדים אבל לא את הציפורניים. וחוץ מללבוש כפפות כל היום, מה יכול לעזור?
הנה כמה תרופות ביתיות ותרופות שלא מצריכות מרשם, שהקהילה הזו ממליצה עליהם. תמיד כדאי גם להתייעץ עם רופא עור!

גזירת ציפורניים
בואו נדבר על היגיינת ידיים. אם נקפיד על ציפורניים קצרות הן לא יתפצלו, או יתפסו בדברים. 
אם הציפורניים שלך כבר התחילו להתרומם מעל מיטת הציפורן חשוב לדעת שפצירות מגבירות התפצלות והתפוררות אז המנעו מהן במידת האפשר.

ג'ל ציפורניים
למי שסובל מפסוריאזיס או דלקת פסוריאטית יש בדרך כלל ציפורניים חלשות ומתפוררות. חומרים להקשיית ציפורניים טובים נגד התפוררות ויכולים גם להפחית את המראה הגבשושי של הציפורן. 
אלו לא חייבים במרשם: Nutra Nail, Hard as Nails  מבית Sally Hansen.
לק צבעוני הוא פתרון אידאלי לציפורניים שהפכו צהובות או חומות בגלל הפסוריאזיס. אם אין לך בעיה עם ציפורניים אקריליות, אפשר למרוח את האקריליק ישירות על מיטת הציפורן כדי למנוע את התרוממותה (טיפ מקצועי מנגן גיטרה).

משרה לציפורניים
בכמה מאמרים על פסוריאזיס ממליצים חברי הקהילה על חומרים לטבילת הציפורניים שעזרו להם.
אלו שלושת הפופולריים ביותר:
כוס אחת של Listerine Original (הסוג החום) עם כוס מים חמים
שמן זפת-פחם או סבון זפת-פחם מעורבב במים חמים
כמה פקקים של מי חמצן 3% מדוללים בקערה קטנה של מים חמים.
ההמלצות נעות בין השריה של 5 עד שלושים דקות, אז תתחילו בהשריה קצרה כדי לבדוק מה טוב לכם. אם קיבלתם מרשם למריחה מקומית של סטרואידים לציפורניים / למיטת הציפורן, השריית הציפורניים קודם במים חמים משפרת את הספיגה.

תרופות מקומיות
רבים ממליצים בחום על שמנים או קרמים שמורחים בעזרת צמר גפן או מקלון ניקוי אוזניים על, מסביב או מתחת לציפורניים. כתבתם ש – Vicks Vaporub ושמן עץ התה הם החביבים עליכם. טבלו את קצה צמר הגפן באחד מהם והצמידו לציפורן לכמה דקות עד שייספג (אפשר גם להדביק את צמר הגפן לאצבע).
במידה והציפורניים מתרוממות, השתמשו במקלון ניקוי האזנים בעדינות רבה. שימו לב; שמן עץ תה טהור יכול לגרות את המקום, אז דללו אותו בשמן נשא, ותמיד בדקו קודם על אזור קטן!

הגנה על הציפורניים
כ – 25% מהסובלים מפסוריאזיס סובלים גם מתופעת קובנר שבה מתפתח פסוריאזיס במקומות של פגיעה או פציעה. חישבו כמה פעמים ביום אנו פוגעים בידיים, שופכים עליהם מים חמים מאוד, שורטים, מועכים או מקבלים מכה על הציפורניים.
כדי להגן טוב יותר על הציפורניים לבשו כפפות גומי כשאתם שוטפים כלים, וכפפות עבודה כשאתם עובדים בגינה או בעבודות פיזיות ידניות. בעיקר הקפידו שלא לפגוע בציפורניים כל יום.

לסיום
פסוריאזיס בציפורניים דומה מאוד לפטריית ציפורניים וכדומה. לכן אם שום דבר לא עוזר חשוב לפנות לרופא עור. שימו לב, ישנם מקרים ששינויים פתאומיים בציפורניים מנבאים התקף פסוריאזיס.
הקפידו לבדוק את הציפורניים ודווחו על כל שינוי לרופא העור או לראומטולוג.

במאמר זה מוצגות דעותיו, מחשבותיו וניסיונו של המחבר.

למקור לחצו כאן

שתפו את הכתבה עם החברים
אור פרנקו
ניצן מצליח
הדיה לינדנבאום
ליב רפאל
גל טייטלבאום
יפעת עגיב
נועם גולדשטין
סתיו גרינהאוס
דניאל לוריא
אדמונד חיימוב
אביה ריימן
יעל שר