אין ספק שכולנו אוהבים ונהנים לעשות שופינג. אבל, בשל הנסיבות, חולי הפסוריאזיס חייבים להתרחק מסוגי בד שונים, במיוחד סוגי הבדים שאינם נושמים והבדים גורמים להזעת-יתר מאחר וידוע כי ההזעה נחשבת לאחד מהגורמים השכיחים יותר להחרפת מצבם של נגעי הפסוריאזיס.
בעוד שאנשים שאינם סובלים מפסוריאזיס יכולים ללבוש כמעט כל סוג בד וכמעט כל בגד שבא להם ללבוש, אצל החולים בפסוריאזיס, בדים מסוימים ואפילו בגדים הדוקים מידי עלולים להחמיר את מצבו של העור הפגוע. לכן, אם אדם בריא עשוי ללבוש בגד שמגרד לו במקצת או גורם לו להזיע מעט, לאדם הסובל מפסוריאזיס אסור אפילו להתקרב אליהם, אלא ללבוש בגדים התפורים מבדים רכים ונושמים ולהתרחק מכל בגד שעלול לגרום לגירוי כלשהו של העור.
באופן כללי, ניתן לומר כי בדים טבעיים הם טובים בעוד שבדים מלאכותיים (כמו פוליאסטר, ספנדקס, לייקרה, ניילון, אלסטין ודומים להם) הם רעים. לכן, חשוב לקרוא מה כתוב על תוויות הבגדים לפני שאתם קונים אותם.
שלושה סוגי בדים שעושים טוב לעורם של הסובלים מפסוריאזיס
כותנה – הבחירה הטבעית לא רק של הסובלים מפסוריאזיס, אלא של כל מי שאוהב בדים רכים נושמים וזורמים, למשל, תינוקות או מבוגרים בעלי עור יבש מאד או עור רגיש.
מודאל – מודאל הוא סוג של זהורית, המיוצר, במקורו מסיבי עץ האשור. מכיוון שכיום מייצרים זהורית גם באופן מלאכותי, חשוב לוודא שהבד אכן עשוי מסיבים טבעיים ואינו סינתטי. משקלו של המודאל הטבעי קל, מרקמו חלק, והוא רך, נושם ומזכיר מעט את בדי הכותנה. אבל, לעומתם, הוא אינו נוטה לדהות, להתכווץ או לייצר כדוריות בד קטנטנות. הוא נפוץ מאד בתעשיות ההלבשה התחתונה ובגדי האימון, מכיוון שהוא מתייבש מהר יותר מבדים אחרים בעת הזעה ולכן, מרחיק את הלחות מעור ביעילות.
משי – אמנם, תכונת ה"נשימה" של הבד חשובה מאד, אולם, לא פחות חשובים ממנה הם מרקם הבד והתחושה שלו על העור. למשל, בד הפשתן שנחשב לנושם, פחות מתאים לסובלים מפסוריאזיס, וזאת, בשל מגעו הבלתי נעים, שלעיתים קרובות עלול ליצור גירוי במגע עם אזור מודלק בפסוריאזיס. למשי, מצד שני, תחושה מרגיעה וקרירה, אפילו בזמן התלקחות פסוריאזיס, וזאת, מאחר ויש לו תכונות דוחות לחות, מסייעות באיזון טמפרטורת הגוף, היפו-אלרגניות, והוא גם אינו מייצר חשמל סטטי, כך שהוא אינו נדבק לגופנו.
מה עוד חשוב לדעת בנוגע ללבוש ולפסוריאזיס?
נוסף על ההקפדה על השימוש בבדים נושמים ונעימים, הקפידו על לבישת בגדים שהם מעט רחבים, על מנת למנוע את חיכוך הבגד הצמוד או תפרי הבגד עם הגוף.
לא פחות חשוב מכך, הוא ההקפדה על כביסת הבגדים באמצעות חומרים עדינים או טבעיים, חומרים ללא צבעים מלאכותיים וחומרים שהם נטולי ריח, אלכוהול, דטרגנטים חריפים או בושם. גם כאן, כמו בבחירת סוג הבדים – כמה שיותר טבעי, יותר בריא לעור בכלל, ולעור הסובל מפסוריאזיס במיוחד!